Facebook Kimlik Doğrulama Nasıl Yapılır?

Facebook Kimlik Doğrulama Nasıl Yapılır?

Facebook kimlik doğrulama nasıl yapılır? Kullanıcılar Facebook’a girmek için iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini aktifleştirebilir. Özelliği kullananlar Facebook kimlik doğrulama nasıl yapılır? Diye sormaktadır. İki faktörlü kimlik doğrulama aktifleştirildiyse daha önce kullanılmamış cihazdan girilmek istendiğinde özel giriş kodu girilmesi ve onaylanması gerekir.

İki Faktörlü Facebook Kimlik Doğrulamayı Açma

Facebook iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğinin açılması son derece kolaydır. Facebook uygulaması açıldığında sağ üstte ok simgesi görülecektir. Ok simgesi tıklandığında açılan alandaki Ayarlar ibaresi tıklanmalıdır. Ayarlarda yer alan Güvenlik’e girilir. Giriş ayarlarının alt kısımlarında iki faktörlü kimlik doğrulaması yer alır. Buradaki Düzenle tıklanarak talimatlar takip edilerek etkinleştirilir.

Facebook İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Seçenekleri

Facebook hesabına giriş yaparken iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği kullanılabilir. İki faktörlü kimlik doğrulama için pek çok farklı seçenek bulunmaktadır. Cep telefonuna gelecek kısa mesaj kodu bir seçenektir. Seçeneklerden diğeri ise üçüncü taraf kimlik doğrulamadır. Facebook kimlik doğrulama nasıl yapılır? Sorusuna benzer çok sayıda farklı sorunun zihinlerde yer edindiğini rahatlıkla ifade edebiliriz. İşte Facebook kimlik doğrulamaya dair merak edilen sorular ve yanıtları;

Facebook iki faktörlü kimlik doğrulama ne zaman istenir?

Şayet Facebook uygulaması bilinen cihazlarda açıldıysa kimlik doğrulama istenmez. Daha önce kaydedilmemiş PC veya mobil cihazlardan giriş yapılırsa ve bu özellik aktifleştirildiyse iki faktörlü kimlik doğrulama istenir. Kaydedilmemiş cihazdan ilk giriş yapıldığında güvenlik kodu istenir. İkinci ve sonrasındaki girişlerde kod istenmez. Genele açık cihazlardan giriş yapılırsa asla Bu Tarayıcıyı Kaydet butonu tıklanmamalıdır.

Daha önce giriş yapmama rağmen neden her defasında kimlik doğrulama istenir?

Şayet cihaz hep kapandığında geçmişi silecek şekilde ayarlandıysa her girişte kod istenir. Kimlik doğrulama işlemi sonrasında artık hesabınızı güvenli bir şekilde kullanmanız da mümkün hale gelecektir.

İki faktörlü kimlik doğrulamada cep telefonu kullanımı nasıl olur?

İki faktörlü kimlik doğrulama aktifleştirilirken cep telefonu numarası girilirse kod bu numaraya gelir. Kaydedilmemiş cihazdan giriş yapılırken bu numaraya kısa mesajla gelen kodun girilmesi gerekir. Bu aşamadan sonra kimlik doğrulama işlemini başarılı bir şekilde tamamlamış olursunuz!