Facebook Canlı Yayını Nasıl Yapılır?

Facebook Canlı Yayını Nasıl Yapılır?

Facebook canlı yayını nasıl yapılır? Özellikle son zamanlarda Facebook canlı yayın fırsatlarından yararlanmayı istediğiniz zaman karşınıza farklı seçenekler çıkar. Bu noktada canlı yayın konusunda geniş kapsamlı bir araştırmanın içerisinde yer almak her zaman önerilmektedir. Tam da bu kapsamda Sosyal Bayi canlı yayın izleyici sayısının arttırılması konusunda üst düzeyde bir çalışmanın merkezinde yer almaktadır.

Facebook, kurucusu Mark Zuckerberg tarafından üniversite öğrencilerinin sosyalleşmesi için kurulmuş bir platformdur. Kullanıcıların arkadaşlarıyla iletişime geçmesini sağlayan platform zamanla farklı özellikler geliştirdi. Geliştirilen özellikleri ve yaygınlaşan sosyal medya kullanıcılığı sayesinde günümüzde milyarlarca kullanıcıya ulaştı. Platformun en yeni özelliği canlı yayın yapabilmedir. Özelliğin yeni olmasından dolayı Facebook canlı yayını nasıl yapılır? Sorusu sıklıkla sorulmaktadır.

Facebook Canlı Yayın Açma

Facebook, canlı yayın özelliği ilk olarak İOS işletim sistemli cihazlarda kullanıldı. İOS cihazlarında bir müddet denendikten sonra bütün işletin sistemlerinde kullanılmaya başladı. Artık Android, İOS ve masaüstü bilgisayarlarda Facebook canlı yayını yapılabiliyor.

Facebook Canlı Yayın Yapmanın Avantajı

Sosyal medyada popüler ve fenonem olmak çok ayrı bir duygudur. Kullanıcıların çok büyük bir kısmı fenomen olmayı ister. Canlı olarak yapılan yayınlarla hesabın kullanıcısı takipçileriyle buluşur. Yapılan yayının içeriği daha fazla kişiye ulaşabilmeyi hızlandırır. Canlı yayın izlenme sayısına göre platform ödeme yapmaktadır. Sayı arttıkça alınacak fiyat da artacaktır.

Facebook Canlı Yayın Açmaya Dair Sorular

Facebook canlı yayın açma zor mu?

Canlı yayın özelliğini kullanmak son derece kolaydır. Öncelikle uygulama indirilmelidir. İndirilen uygulama açıldığında üstte canlı ibaresi görülecektir. Canlı ibaresi tıklandığında ilk kullanıcılar için uyarı metni çıkacaktır. Uyarıca mikrofon, kamera erişimine izin istenir. Tamam denilip ardından kimlerin izleyebileceğini belirledikten sonra canlı yayına geçilir.

Facebook canlı yayınını sadece mobil kullanıcılarda mı aktif?

Hayır. Web kamerası olan bütün cihazlarda aktiftir. Bu noktada canlı yayının farklı cihazlardan da takip edilmesi mümkün olmaktadır. Burada profesyonel anlamda izleyici paketleri almak önerilmektedir.

Facebook canlı yayın için ek bir uygulamaya ihtiyaç var mı?

Facebook uygulamasının dışında ek bir uygulamaya ihtiyaç duyulmaz. Facebook indirilerek direkt olarak canlı yayın yapılabilir.