Facebook Canlı Yayın Neden Çıkmıyor?

Facebook Canlı Yayın Neden Çıkmıyor?

Facebook canlı yayın neden çıkmıyor? Sorunu sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Bu sorunun çözümü noktasında Facebook farklı seçenekler sunmaktadır. Tamda bu noktada Facebook açma konusunda bilgi sahibi olmak; bu sorunun hızlı bire şekilde çözümü anlamına da gelmektedir.

Günümüzde çok sayıda sosyal medya platformu var. Platformlar arasında en eski olanı Facebook’tur. Sanal alemi kullanarak sosyalleşme isteyenler tarafından kullanılan Facebook yıllar içinde kendini geliştirmiştir. Canlı yayın hizmetinin verilmesi platformun daha fazla kullanılmasını sağlamaktadır. Bazı kişiler canlı yayını açmakta sorun yaşamaktadır. Sorun yaşayanlar Facebook canlı yayın neden çıkmıyor? Sorusunu sormaktadır. Sorunun giderilmesi son derece basittir.

Facebook Canlı Yayını Açma

Bilgisayar ve akıllı cihazlarda Facebook’un canlı yayın hizmetini aktifleştirebilmek için Google Chrome kullanılmalıdır. Google Chrome internet tarayıcısı kullanılmayan cihazlarda canlı yayına geçme sorunu yaşanır. Facebook canlı yayını açarken mutlaka internet tarayıcınızın üst düzeyde bir hizmet sunuyor olmasına dikkat etmelisiniz!

Facebook Canlı Yayın Açma Sorunlarının Giderilmesi

Canlı yayın açıldığında hemen başlamaz. Önizlemede görülesi yaklaşık olarak 10 saniye kadar sürer. 10 saniye sonra önizleme başlayacağından sorun olduğu kaygısına kapılmamak gerekir. Yayın anahtarı, internet sunucu adresinin doğru kopyalanması gerekir. Adres yanlış olursa canlı yayında sorun yaşanır. İnternet bağlantısı güvenilir olmalıdır. Videoların oynamasını engelleyen reklam yazılımları ve eklentilerin devre dışı bırakılması canlı yayının açılmasını kolaylaştırır. 

Facebook Canlı Yayın Çıkmaması ile İlgili Sorular

Facebook canlı yayın çıkmaması sorunlarıyla ilgili sorular ve cevapları;

Canlı yayın çıkmamasının RTMP ile ilgisi olabilir mi? RTMP’ye izin verilmezse canlı yayının açılması sorunu yaşanabilir. Güvenlik duvarına dair ayarların kontrol edilmesi sorunun çözümü için önemlidir.

Canlı yayın yapmada süre sınırlaması var mı? Facebook canlı yayın yapmada zaman sınırlaması bulunmaktadır. Zaman sınırlaması canlı yayının nerden yapıldığına bağlı olarak değişir. Bilgisayardan canlı yayın yapmanın sınırı 8 saattir. API, harici yayın yazılımlarından yapılacak canlı yayınların zaman sınırlaması 8 saattir. İOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlardan canlı yayın yapma süresi 4 saatle sınırlıdır.

Bilgisayarda Facebook canlı yayın sorunları nasıl giderilir? Google Chrome bulunan bilgisayarlarda canlı yayın sorunu çok yaşanmaz. Chrome kullanıldığı halde sorun yaşayanlar diğer seçenekleri değerlendirerek sorunu giderebilir.