Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır? Android

Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır? Android

Facebook canlı yayın nasıl yapılır? Facebook, sunduğu hizmetleri genişleterek daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedeflemekte. Dünya genelinde milyarlarca insan tarafından kullanılan Facebook’un en yeni hizmeti; canlı yayın yapabilmektir. Akıllı telefonu olanlar için canlı yayın yapmak son derece basittir. Akıllı telefonlarda İOS ve Android işletim sistemleri kullanılmaktadır. İşletim sistemine uygun adımlar takip edilerek canlı yayın yapılabilir. Facebook canlı yayın nasıl yapılır? Andorid ve İOS cihazlar çok büyük farklılık göstermez.

Android Cihazlarda Facebook Canlı Yayın Yapma

Canlı yayın yapabilmek için öncelikle Android cihaza Facebook uygulamasının indirilmesi gerekir. Android uygulama mağazasından Facebook ücretsiz olarak indirilebilir. İndirme ve kurma çok kısa bir zaman alır. Özellikle son zamanlarda Android cihazlarının yaygınlaşmasına paralel olarak mobil internet erişimi de yoğunluk kazanmıştır. Bu durum gayet doğal olarak Facebook gibi sosyal medya platformlarını kullananların sayısını da arttırmaktadır. Tam da bu noktada günümüz koşullarında Facebook canlı yayın konusunda yoğun bir talebin bulunduğu da bilinmektedir.

İlk Defa Android Cihazdan Facebook Canlı Yayın

Facebook uygulaması indirilip kurulduktan sonra canlı yayın yapma çok kolaydır. Bir kere yapan devamında asla zorlanmadan canlı yayınlarını açacaktır. Canlı yayın özelliğini ilk defa kullanacakların cevap vermesi gereken bir soru vardır. O da; Ses kaydetmesine izin verilsin mi? sorusudur. Bu soruya olumsuz cevap verildiğinde canlı yayın sırasında kullanıcının sesi duyulmaz. Canlı yayında sesinizin duyulmasını istiyorsanız olumlu cevap vermelisiniz.

Android Facebook Canlı Yayın Açma İle İlgili Sorular

Canlı yayın içeriğini nereye nasıl yazmalıyım? Facebook uygulaması açıldığında en üst kısımda Canlı ibaresi görülecek. Canlı ibaresine tıklandığında canlı yayın uygulamasına giriş yapılır. Açıklama eklemek için dokun ibaresi tıklanarak açıklama olarak içerik yazılabilir.

Canlı yayını bütün takipçilerime açmak zorunda mıyım? Canlı yayını izleyici kitlesini seçebiliyorsunuz. Hesabınızı takip eden herkese açmak zorunda değilsiniz. Kime kısmından izleyici kitlenizi seçebilirsiniz. Herkes, seçilirse hesabı takip eden herkes canlı yayını izleyecektir.

Canlı yayında filtre kullanabilir miyim? Sihirli değnek ibaresi tıklandığında filtre kullanma olanağı doğar. Filtre kullanımı canlı yayını daha eğlenceli kılacaktır.