Instagram Takipçi Fazla Olunca Para Kazanma

Instagram Takipçi Fazla Olunca Para Kazanma

Instagram takipçi fazla olunca para kazanma nasıl oluyor? Instagram sosyal medya sektörünün birçok amaçla kullanılan bir platformudur. Markalar Instagram üzerinden reklam ve satış yapmaya başlamıştır. Hem markayı, ürünü tanıtmak hem de kısa yoldan hızlıca satışını yapmak için avantajlı bir platformdur. Markalar bu işi Instagram fenomenleri ile yapmaktadır.

Fenomenler Instagram takipçi fazla olunca para kazanma işini yaygınlaştırmıştır. Belirli bir takipçisi olan insanlar markalardan işbirliği teklifi alarak reklamlarını yapmaktadırlar. Her ne kadar takipçinin fazla olması para kazandırıyor gibi görünse de, aslında sadece Instagram’da tanınırlığın artmasını sağlamaktadır. Tanınmış kişiler markalar tarafından fark edilir ve işbirliği yapmak adına teklifte bulunurlar.

Instagram’dan Kaç Para Kazanılır?

Instagram üzerinden para kazanmanın yolu markalardan reklam teklifinin gelip gelmemesine bağlıdır. Instagram yorum, beğeni, paylaşım veya takipçi sayısı para kazanmayı sağlamaz. Etkileşimin fazla olduğu profiller markaların önüne düşmektedir ve markaların teklifi sonucunda para kazanılmaktadır. Örneğin 20 bin takipçiye sahip bir hesap marka işbirliği yaparak tek bir story atıp 15 bin TL kazanabilirken, 100 bin takipçiye sahip bir hesap herhangi bir markadan teklif almadığı sürece para kazanamamaktadır.

Instagram’da Kaç Takipçiden Sonra Para Kazanılır?

Markalar belirli bir kitleye sahip ve o kitleyi etkileyebilen, ‘’ınfluence’’ edebilen insanlarla çalışmaktadır. Bu sayı her markaya göre değişse de genel olarak 1000 veya 2000 takipçinin üzerindeki herkese büyük veya küçük markalardan teklif gelebilmektedir. 10 bin ve üzerinde takipçiye sahip her profil kendi ajans markasını kurmakla ve markalardan kazandığı para ile vergisini ödemekle yükümlüdür.

Instagram Influencer Nedir?

Markalardan gelen ürünleri test ederek tanıtan, ürünün özelliklerini anlatan ve ürünün satılmasına yardımcı olan Instagram kullanıcılarına ‘’ınfluencer’’ denmektedir. Influencer, belirli bir takipçinin üzerinde olan, kitlesinin güvenini kazanan ve kullandığı ürünlerin satışını hızlandıran kişilerdir. Link sistemi ile ürünün nereden temin edileceğini de belirtir. Bütün bu bilgiler ışığında Instagram takipçi fazla olunca para kazanma konusunda üst düzeyde bir avantajın merkezinde yer almaktadır. Tam da bu kapsamda Instagram takipçi sayısını arttırmayı isteyenlere özel Saltanat Medya üst düzeyde bir çalışmanın merkezinde yer almaktadır.