Facebook Canlı Yayına Nasıl Girilir?

Facebook Canlı Yayına Nasıl Girilir?

Facebook canlı yayına nasıl girilir sorusu bu platformu yoğun olarak kullanan kişilerin sordukları sorular arasında yer almaktadır. Bu konuda öncelikle bu yayını yapacak kişinin Facebook platformuna üyelik işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Facebook bir arkadaşlık sitesi olmanın ötesinde artık birçok alanda çeşitli hizmetlerin sunulduğu bir platformdur. Bu platformda canlı yayın yapılma imkanı bulunmaktadır. Canlı yayın yapacak kişinin bunun için bazı aşamaları tek tek ilerlemesi gerekmektedir. Bu işlemleri sırayla yaptıktan sonra sağlıklı bir canlı yayın yapılması söz konusu olabilir.

Facebook Canlı Yayın İçin Neler Yapılmalı?

İnternet üzerinden takipçilerinizle iletişim kurmak ve onlarla canlı yayında iletişime devam etmek için Facebook platformunu kullanabilirsiniz.  Facebook canlı yayına nasıl girilir konusunda öncelikle bu yayını yapabileceğiniz bir cihaza ihtiyacınız olacaktır. Bu cihazınızda Facebook yüklü değilse internet üzerinden bu uygulamayı indirerek ilk aşamayı geçebilirsiniz.

Facebook uygulamasına giriş yaptıktan sonra uygulamanın üst kısmında yer alan canlı kısmını tıklayarak canlı yayın hazırlığınızı yapmaya devam edebilirsiniz. İlk kez canlı yayın yapacaksanız öncelikle uygulamanın sesinizi kaydetmesine izin vermeniz gerekmektedir. Karşınıza çıkan bu seçeneği işaretleyerek sesinizin canlı yayında karşı tarafa ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 Facebook Canlı Yayın Ayarları Nasıl Yapılır? 

Facebook canlı yayına nasıl girilir sorusuna çok kolay bir şekilde cevap bulabilirsiniz. Uygulamaya girdiğinizde uygulama bu konuda sizi yönlendirecektir. Uygulamada ses kaydı için gerekli izinleri vermeniz durumunda karşınıza canlı yayın ayarları çıkacaktır.  Canlı yayın ayarlarında açıklama kısmına yapacağınız canlı yayın ile ilgili bilgileri girmeniz gerekmektedir. Bu açıklama kısmını doldurmanız izleyicilerin sizin yayınınıza ulaşmalarını kolaylaştıracaktır. Açıklamanın ardından yapacağınız yayını kimlerin izlemesini istediğinizi gösteren kime kısmını işaretlemeniz gerekiyor. Bu kısımdaki ayarlarda yayınınızı sadece sizi takip edenler izleyebilir veya yayınınız herkese açık yapılabilir.

Ayarları yaptıktan sonra yayını eğlenceli hale getirmek için de bazı ayarlamalar yapabilirsiniz.  Yayında kullanmak için maske seçimi yapabilirsiniz. Bu yayınınızı çok daha dikkat çekici hale getirecektir. Ayarlarınızı bitirdikten sonra canlı video başlat kısmını tıklayarak yayınınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Yayın sırasında sizi izleyenlerle sohbet edebilir veya onları da yayına davet edebilirsiniz.